fredag 13. juli 2012

Stille før stormen.


Vi har hatt noen dager med relativt stille.  D.v.s. ikke mye som har skjedd. Vi har vært i lamia'en som vanlig hver søndag, vi har vært hos Birkeland's i San Marco på grilldag og vi har hatt besøk av Wenche og Volker fra Campomarino. 

Lamiabesøk er alltid og hver gang en spesiell opplevelse. Hver søndag får vi mail eller skypemelding om at vi må komme i lamia'en for kaffe. Og hver eneste gang sitiller vi opp.
Det er alltid minst tre personer når vi kommer. Francesco (Veruccio) og Cira og Ciras søster; Rosa. Etterhvert kommer som regel Franco og Pina. (Franceso og Guiseppina). Franco er barndomsvenn med Fransesco  og oppvokst i samme by; Carosino. 
Ofte er en av Veruccio og Ciras døtre med. Oftest Antonella og hennes forlovede, igjen en Francesco, denne med etternavn Santopietro. 
Alltid god mat og/eller drikke, alltid mye latter og trivsel. Vi er utrolig takknemlige for å ha funnet slike venner.

Birkeland's er en annen historie. Gaute og Signe har seilt i 8-10 år omkring i sin "Pernoll" Nå ha de kjøpt hus ca tre mil fra oss og solgt båten. Nå bor de i trullo Pernoll. 
Birkeland's oppdaget vi helt tilfeldig og etter en smule omgang oppdaget vi at Gaute var fra Tunheim i "Timesoknå", hadde gått på realskole med Sofies bror; Ragnar og på framhaldskole med Ragnars kone Torbjørg.  Igjen blir vi slått av "kor lidå værå æ" .  Vi har ikke mye omgang, men av og til er det godt å dele opplevelser, oppskrifter, samt å få snakke litt norsk.  Der fyrtes grillen opp og vi fikk et herlig måltid med grillede grønnsaker, løk, pølser, reker og lam.  Det ble også en mulighet til en dypp i bassenget deres.Wenche og Volker har også besøkt oss. Wenche er en tidligere kollega av Sofie og de har kjøpt et hus i Campomarino.  De har to gutter; Marius og Lucas på seks og tre. Slike ganger er vi glade for å kunne ha et sikkert basseng.


Når de var her i fjor fikk de med seg selvplukkede egg. Lille Lucas spiser ikke egg, men disse gikk ned med glede. Når de var spist opp ble det "eggnekt" igjen. Kjøpeegg skulle han ikke ha.  Denne gangen fikk de også med seg en pose. Marius hadde hentet alle eggene som lå i reiret og for at Lucas også skulle få bære inn egg, måtte det først legges nye, denne gangen i all hemmelighet fra kjøleskapet.


Vi var også i Ceglie og spiste sammen på Osteria Pugliese. Samtidig fikk jeg bestilt bord til lørdag førstkommende for fire personer og for lørdagen etterpå til 14 stk.


Lørdag kommer først innrykk av Rogalendinger. Bare to---- til å begynne med.  Neste lørdag kommer det 12 til. Begge ganger er det husjakt som står på plakaten. Vi assisterer etter beste evne og vilje.  
Ingen av disse skal overnatte hos oss, de har ordnet overnatting annet sted, bl. annet hos vår venninne Pamela Filomeno som driver et nydelig B&B i Ceglie Messapica. Se på siden hennes, åpne "gallery" og se bildene fra rommene. Jeg vil tro at de aller fleste aldri har overnattet i slike omgivelser.

Når disse "besøkene" er over kommer John og Kaja i lag med Levi. De blir noen få dager hos oss før de drar til sitt ferieopphold en ukes tid på sørkysten av Italia.
Dagen etter at de drar videre, drar Sofie til Stavanger et par uker. Hun må kjøle seg ned litt. For vi har det varmt. Utrolig varmt. To dager i juli med over 40 grader. De fleste dager med mer enn tolv timer med over tretti.
Siden første juni har vi hatt fem dager der makstemperaturen har vært såvidt under tretti!

1 kommentar:

  1. Det var ikke nettopp meningen å ta livet av dere med husjaktoppgaver. Vi får være glade for å være blandt de første, før dere er helt utslitt. Siste natt før ankomst Contrada Sacramento ble tilbrakt tett på stranda i Silvi like nord for Pescara. 4 til 5 timer kjøring herfra så er vi framme ved Huset Vårt.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere