torsdag 11. oktober 2012

Nordmenn i Puglia

Søndag kveld var vi alle invitert til "innvielse" av forno a legna - pizzaovnen hos Geir og Anne Marie Hausken i Contrada Coltura i Latiano. Mange til stede,  syv nordmenn og fem italienere.

Været var på vertskapets side og vi satt ute hele kvelden under stjernene i det som best kan betegnes som "fløyelskveld". Praten gikk på en blanding av norsk, engelsk og italiensk, med mye lått og løye.
Blant de som var til stede var Gaute og Lill Karin Auglend fra Sandnes. De har også kjøpt hus i området og en nå her for å skrive under på skjøtet og formelt overta eiendommen i Contrada Nove Caselle i Martina Franca. Eiendommen ligger ca fem kilometer fra vårt hus.  Og vi har vært så heldige å fått være med i denne kjøpsprosessen også.

De bodde hos oss (meg) til de overtok huset torsdag ettermiddag.

 For meg var det en utmerket ordning siden jeg var alene hjemme. Sofie hadde dratt til Brussel for å besøke Siv Elin. Karin kom også dit i lag med Sofies barnebarn; Hannah og Sarah.

Det er kjekt med besøk. Kjekt å få vise hva området kan by på. Ikke minst å kunne ta gjestene med på våre favoritter innen restauranter og osterier. Og flere slike ble besøkt. Noen fikk fram stønning over smaken, andre var bare gode.

Torsdag den 11. var det avgårde til Notaio for signering av skjøte, kjøpsavtale etc. En omstendelig og litt høytidelig prosess. Selgere, kjøpere, meglere, tolk og kontrollør samles rundt et bord og kjøpsavtale leses opp på italiensk, deretter på engelsk. Deretter deles det ut bankremisser til alle som skal ha penger.En liten kuriositet til slutt. Onsdag kveld på vei til å lukke porten så jeg disse to som hadde en hyrdestund mens de hang på den vertikale muren. Nå skal det bli flere leopardsnegler her. Disse små er ikke vegetarianere og er populære i Norge fordi de spiser brunsneglene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere