søndag 24. mars 2013

Hønene er kommet hjem

Det er en sannhet med visse modifikasjoner. Ikke alle kom seg velberget gjennom vinteren. Pasquale hadde hatt ubedt gjest i hønsegarden. En rev hadde tatt seg inn og ekspedert 15 høner. Deriblant tre av våre. Som plaster på vårt store sår fikk vi en pose med egg og en høne til låns. Den er til gjengjeld avkom etter en av våre nå avdøde og hanen Bøgvald. så det blir liksom innen slekta.  


Bøgvald tok seg en tur utenfor nettingen nokså fort og vi tenkte at det var nok det siste vi så til han, men en times tid senere var han tilbake i folden. 
Jeg sjekket vingene etter at han hadde gått til ro for natten, men det så ikke ut til å være nødvendig å klippe mer. Det har vel vært en kombinasjon av iherdig flaksing og klatring for å komme seg ut og inn. 

2. mai er det hønemarked igjen i Ceglie Messapica. Da kan vi få supplert bestanden igjen.   


Og Pasquale er tydelig misunnelig på oss som har elektrisk gjerde for å holde rovdyrene på avstand.

Verping er i godt gjenge umiddelbart. Allerede søndag formiddag var det to egg levert. Eller "plantet" som Lucas kaller det. 

Alle redskaper er nå flyttet fra innendørslageret og ut i garasjen.  Der får de stå i ro en stund til, vi har bare tomme bensinkanner. 

Selv om Martino hadde satt på varmepumpen på onsdag har det ikke blitt skikkelig varme før nå. Tykke murvegger trenger en tid før de gir slipp på kulde og fuktighet.  Men med vedovnen i full gang sprer varme og hygge seg i heimen.

Ellers på matrikkelen ser vi tydelig at det har vært den våteste vinteren i manns minne, iflg. Pasquale.  Det går nok en stund før jordfreseren kan settes i arbeid. Vi sådde endel grønnsaker før vi dro til Norge i fjor, men ingen ting av det har spirt. Det er bare løk og hvitløk som er i god vokster.  Så får vi finne ut hva vi skal plante senere. 


Det er heldigvis andre som har plantet. Slik at vi kan nyte. € 2 for 600 gram, bare for å erte.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere