onsdag 27. mars 2013

Travelt med nordmenn

For tiden er vi støttekontakter. Og det er kjekt.  Lill Karin og Gaute Auglend er på påskeferie i sitt nyanskaffede hus ikke langt fra oss. Etter å ha bodd her såpass mye som vi har, er våre språkferdigheter en smule bedre enn Auglends og da er det trygt å ha med støttekontaktene.

I vinter har mye skjedd med huset. Nytt golv på kjøkken og ny kjøkkeninnredning. Inngangspartiet har fått ny trapp og nye fliser.
Bakehuset har fått fliser på vegger og golv samt to arbeidsbord i marmor. Utenfor der er det laget en stor terrasse som også skal få pergola over seg.

I Ceglie Messapica kom det trelasthandel i fjor. Og vi stakk innom for å høre om de kunne lage pergola til en akseptabel pris. Og de kunne de.

Ekspeditøren fulgte med for synfaring og deretter skal det settes opp skriftlig avtale om pris, utførelse og ferdigstillelse.

Når kjøkkenet var blitt montert må elektrisk og vann kobles. Det gjør ikke montørene, men etter press fra Guido som står for tilsyn med renoveringen koblet de koketopp, oppvaskmaskin og vasken provisorisk slik at Auglend i alle fall kunne bruke fasilitetene.
Vaskemaskinen som stod igjen fra forrige eiere var en engelsk type som måtte kobles til både varmt og kaldt vann. Det er ikke noen god løsning når det bare finnes kaldt vann der den skal stå. Vår egen vaskemaskin holder også på å ta kvelden så vi tok en tur på onsdag for å kjøpe to nye vaskemaskiner. Prisnivået er behagelig, € 199, men på grunn av feilleveranse av håndtak til Auglends kjøkken, ble prisen redusert med € 20 pr vaskemaskin.

Samtidig fikk vi bestilt en ny sovesofa.
 Sengen på gjesterommet er ikke noe å skrive hjem om, så etter en smule leting på internett fant vi  at samme butikk som solgte vaskemaskiner hadde sovesofa som passet inn i stedet for sengene som vi fjerner. Den var for stor til å få inn i bilen, så levering er bestilt. Det kostet € 15.
Nye korrekte håndtak til kjøkkenet blir levert samtidig med sofaen.Onsdag kveld kom elektriker til Auglends for å koble kjøkkenviften, stekeovnen og vaskemaskinen.  Og en av våre naboer som har lastebil kom for å gi tilbud på fjerning av alt søppel som tidligere eiere hadde samlet opp. prisen ble akseptert og allerede noen timer etterpå var de i full gang med å få søppel opp i lastebilen. Bildet viser det som befant seg i garasjen. I tillegg var det mye søppel ute også.

Det er nesten ikke til å tro at huskjøpere må rydde opp etter selgerne. Men slik er Italia.  Som Geir bruker å si, det er ikke vanskelig, bare annerledes.1 kommentar:

  1. Var godt å få vekk rotet, glede oss til i sommer å se hva som er forandret da.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere