torsdag 4. april 2013

Tilbake til hverdagen

I alle fall nesten. Trodde vi.
Vi har internett her på matrikkelen. Men vi har for liten kapasitet. Det trodde vi skulle være en enkel sak å få ordnet. Det er et spørsmål om pris og avtale. Det viser seg vanskeligere enn vi trodde. For å få høyere kapasitet må vi fylle ut et skjema.
Det krever at vi har printer.
Deretter må skjemaet fylles ut og signeres.  For hånd.
Så må skjemaet sendes få telefax til internettleverandøren.
Etter to-tre dager har vi så høyere kapasitet.  I alle fall hvis de klarer å lese håndskriften min.

Man skulle tro at et selskap som driver med tilknytning  av internett brukte systemet de leverer, men den gang ei.
Nå måtte vi finne et kontor som ga oss tilgang til å bruke vår mail på deres PC (ikke lett) og som samtidig har printer og telefax.
Som en liten digresjon; vi hadde en mistanke om at problem kunne oppstå og derfor printet vi et skjema før vi dro fra Norge, fylte det ut, scannet det og sendte.  Dessverre viste det seg at det hadde kommet nye skjema etter at vi forlot Norge. De gamle skjema ble ikke akseptert.

Når det gjelder nymotens ting som internett ligger Italia langt etter Norge. Det sitter saksbehandlere på offentlige kontor som ikke vet at de har tilgang til  internett på den datamaskinen som står foran dem. Og da er det lang vei for dem å forstå hvordan slike ting fungerer.
For ikke å snakke om oppdateringer.
På nettsidene til restauranter kan man fortsatt lese om menyen til jul 2011 og nyttår 2011/2012. De har fått en guru til å sette sammen nettsiden, men ingen kan vedlikeholde.

Dette var dagens hjertesukk.
Men jeg fikk ordnet det til slutt. representanten i Martina Franca var behjelpelig og fikk printet skjemaet og sendt det på fax. Det vil si, det er ikke helt i orden. Men jeg antar at det vil løse seg etterhvert. De har i alle fall begynt prosessen med endringen.

Været er bra nå for tiden. Sol og klarvær i dag. Og meldingene ser bra ut framover også.


Så får vi se om de stemmer.  Det er i alle fall mulig å drive med litt hagearbeid selv om jorden er for våt og tung til å bearbeide med jordfreseren.

Det blir helst litt rydding etter vinteren.

Hønene har fått nytt "tak" mot solen. Jeg forventet mye leven fra Bøgvald (hanen) når jeg skulle jobbe i hønsegarden, men det gikk bra. Kanskje han husket hvordan det så ut i fjor og ønsket muligheten for skygge velkommen?

I fjor når vi dro hjem måtte vi legge igjen endel greiner og ved i bakhagen. Tiden strakk ikke til for å få saget og kappet alt. Nå skal det fram i lyset igjen. Smågreiner skal enten brennes eller kjøres gjennom kompostkvernen. Foreløpig brennes det så mye som mulig.

Vi har rikelig oppkapp fra  i fjor til å dekke gangene i grønnsakhagen når den tid kommer.


Aprikostreet er nesten avblomstret.

Morellene er midt i høysesongen nå. Slår det til med frukt som blomstringen tyder på, kan det bli noen kilo i år også.  I fjor ble det ikke så mye, året før ca 100 kilo på dette ene treet. Og vi har seks trær!

2 kommentarer:

  1. Slik skal det vera. Den vermeldinga som melder best er den som passar heilt opplagt best i bloggen.
    Saknar Puglia, men får jo ein god dose ti sommaren.

    SvarSlett
  2. Værmeldingen stemmer ikke helt. Det er meldt 20 men vi har 21,5. Jordfreseren har fått kjørt seg, men det er fortsatt for bløtt.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere