lørdag 8. juni 2013

Service og dødsrapport.

Rundt omkring i området finnes det mange små verksteder som fikser ting.  Ting med og uten motor.

Lørdag morgen sluttet vannpumpen vår å virke. Og hver gang vi slo den på, røk sikringen. og når sikringen går her er det bare en sikring for alt.

Gode råd er dyre og jeg dro ned til Pasquale for å høre om noen av sønnene var hjemme. Det var de ikke. Men Pasquale visste om en reparatør i nabolaget. Jeg hjem og koblet pumpen fra cisternen og dro tilbake. Sammen bar det avgårde til reparatøren - som hadde stengt.
Alternativet ble Argese i Villa Castelli. De samme som har reparert motorsaga, plenklipperen, gresstrimmeren til Geir etc. Etter prøving og feiling fant de ut at pumpa fungerte. Jeg spurte om det var mulig for eieren å bli med hjem for å montere igjen og sjekke at alt fungerte.
Selvsagt var det mulig.
Det viste seg til slutt at det var sugeslangen som lekket og dro inn falsk luft.  Ny sugeslange ble kjøpt, en del av trykkslangen måtte også skiftes, pakninger, slangeklemmer etc. Regningen kom på € 22.-. I det hadde han ikke beregnet en halv times arbeid hjemme hos oss. Han ble ganske overrasket når jeg forlangte å få betale € 30.-  Da fikk jeg visittkortet til verkstedet/butikken med beskjed om at hvis jeg fikk problemer med noe som helst, var det bare å ringe på hans mobil, så skulle han komme hjem til oss igjen.

Vi har hatt ubedte gjester i natt. Sannsynligvis en rev som har kommet innforbi strømgjerdet. Han har tatt seg inn under hønsehuset og revet nettet i stykker.  En av hønene var blind på det ene øyet og kunne derfor ikke sitte på vaglet. Det ble hennes bane.  Nå har vi bare fire igjen....

2 kommentarer:

 1. Javel ja, så den tok ikke hensyn til strømgjerdet. Klarer gjerne å hoppe over. Er rommet mellom strømgjerdet og hønsegården stort nok for "landing" til reven?
  Rimelig utførelse av vannforsyningen, bra!
  Hilsen Terje

  SvarSlett
 2. Tippe Høne satt på gjerdet,
  Tippe Høne falt ned.
  Ingen Livar kunne hjelpe,
  Tippe høne var død.
  Dette barndommens sangminne rant meg ihu. Stakkars stakkars Felizia. Først ble broder Felizio deportert og så møtte hun selv enn skjebne like ille som døden. Volpe er ikke god å ha med å gjøre ser det ut til.

  SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere