fredag 28. mars 2014

Nesten ajour

Nå er vi nesten ajour med hus og hjem. Oppryddingen etter innbruddet er stort sett unnagjort. Det meste er notert og skrevet ned på et regneark som forsikringselskapet har tilgang til.  Kvitteringer, både gamle og nye er scannet og sendt.
Men vi tør liksom ikke helt si at "nok er nok". Vi må nok ha litt mer tid til å tenke etter, kikke litt omkring og dermed kan vi plutselig komme på noe som vi hadde og ikke finner lenger.

Heldigvis har vi hatt byggingen av  leveggen med tak over til å ta tankene bort fra elendigheten som et innbrudd fører med seg. Vi har kalt det gapahuken vår.
 Torsdag kveld tente vi lys i nisjene som er laget. Det ble ganske så stemningsfullt. Vi gleder oss til å kunne nyte dette uterommet etterhvert som temperaturene stiger.  Det er også bestilt et fyrsted som vi kan ha bål i - kun for kos, hos samme smed som leverte den nye ytterdøren.
Vi så et program på dansk TV i vinter og oppdaget en uteovn som så spennende ut. Jeg fant programmet på nett-tv og klarte å ta en skjermdump av ovnen. Etterpå klippet jeg et papirark slik at det kunne forestille ovnen. Smeden ble begeistret og kunne love levering i neste uke. Bilder kommer når ovnen er ferdig og i bruk.

Våren er tydelig ankommet. Det er grønt overalt. Også der det helst ikke skal være grønt. Ugraset har hatt en kjekk vinter og nyttevekstene roper på tilsyn.

I bakhagen blomstrer det. Første tre på bildet er mandel, (avblomstret)  deretter moreller og til sist plommer. Nå er det opp til bier og andre bestøvere å sørge for at det ikke bare blir blomster, men også frukter.


Været er fortsatt ustabilt.
Vi våknet torsdag morgen til torden, vind, regn og hagl.

I løpet av dagen klarnet det opp og ble riktig så bra. Men, om kvelden dro det seg til med mer regn. Forsåvidt bra at det regner når det er mørkt. Vann er alltid kjærkomment her.
Kalde netter og formiddager gjør at det minker på vedstabelen. Det blir også fyrt litt om kveldene. Heldigvis har vi nok å ta av i skogen vår. Et pinjetre ble beskåret for et par år siden for ikke å komme bort i elektrisitetskablene. Treet tålte ikke angrepet av motorsagen og er nå dødt. Bare det ene treet vil nok gi brensel nok for en ny vår og forsommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere