søndag 20. april 2014

Buone Pasqua

Påsken er viktig her. Selv om det bare er 1. og 2. påskedag som er fridager. Forresten 2. påskedag har noen forretninger åpent og førstedag formiddag har noen blomsterhandlere og bakerier åpent.

For oss nordmenn er påsken fellesskap med andre fra Rogaland. Onsdag hos Hausken i lag med deres gode venner som driver restaurant i Latiano.

Torsdag var det feiring av Gaute Auglends 58-årsdag. Mat igjen.
Fredag var vi alle invitert til Trullo Pernoll der Signe og Gaute Birkeland hadde slått på stortrommen og serverte oss mye godt. Bl. annet baccala av norsk klippfisk. Innkjøpt til den eventyrlige sum av € 10 pr kilo. Vi kan trygt si at vi dro derfra ganske så mette alle sammen.


Lørdag ble en dag for avslapping. Bare en kort tur på marked slik at frukt og grønt kunne bli innkjøpt.

Søndag, første påskedag er spesiell her i Puglia. Da dra folk ut for å spise. Slik også med oss. For lang tid siden hadde vi bestilt bord på Osteria da Giuseppe i Ceglie Messapica.  Opptur er vel et svakt ord. Etter antipasti fulgte pasta med polpette, deretter pasta med sjømat, så forskjellig grillet kjøtt for fruktkompott, kaker, spumante og likør ad lib. Og da er sikkert noe glemt.

Matorgier er greit - noen ganger. Nå blir det striskjorte og havrelefse noen dager framover.  
Tirsdag drar seks nordmenn nordover igjen.  Det betyr mindre sosial omgang med disse så vi kan konsentrere oss om våre italienske venner som nok har blitt litt forsømt i tiden rundt påske. Det er ikke kjekt å måtte si nei til middagsinvitasjoner på grunn av andre arrangementer. Men vi kommer sterkt tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere