torsdag 29. mai 2014

Heime alaina

Sofie har forlatt meg igjen. Det er ganske forståelig.

18. mai ble hun mormor for tredje gang.

Men før hun dro fikk jeg tid til å hente stige og motorsag. En tuja framfor huset hadde greiner som bredte seg utover og skygget for et lite morelltre og et plommetre.

Etter felling ble alt så mye bedre. Nå kan vi se om det kommer folk uten å måtte gå nesten bort til porten. Mye lysere og triveligere.

Men det ble mye som måtte ryddes etterpå. Noe blir ved, men mesteparten måtte på bålet.Allerede  tirsdag var bålet i gang. Jeg måtte avgårde og kjøpe noen liter med diesel for å få startet brenningen, men når det først ble fyr gikk det greit. Men av og til ble det veldig mye røyk.

I løpet av dagen forsvant alt som var så smått at det ikke kunne havne i vedstabelen.

Hønene måtte evakueres, noe de trivdes med.Og vedstabelen har økt litt.


Forresten, el-gjerdet som skulle holde hunder, katter, rever og andre rovdyr unna har sluttet å fungere. Dermed måtte nytt utstyr innkjøpes. Det bød på problemer.  Når det skulle betales via nettet måtte jeg bruke Paypal. Og der er jeg registrert med norsk adresse. Firmaet ga beskjed om at de ikke kunne sende til Norge og kansellerte bestillingen. Det ble endel skriving att og fram men det ser ut som om det er mulig at det ankommer relativt snart. Det er i alle fall avsendt.

Det som var mindre kjekt var at det ikke lenger var noe som kunne holde dyr ute. Onsdag kom det inn en løshund som det krevde innsats for å bli av med. Men det gikk til slutt og han kommer aldri igjen.

På sørsiden av eiendommen vår ligger en tomt på ca 4 mål. Eieren bor ca 7-8 mil herfra og kommer for å se til tomten noen ganger i løpet av sommeren. I og med at en vår venn Suleyman trenger jobb og Leonardo trengte noen til å harve tomten fikk jeg koblet disse sammen når eieren endelig dukket opp. Til begges glede.

Nå har det blitt tid for moreller. To av trærne har fått hard medfart når trær som stod ved siden av ble felt/beskåret. Men det gjør ingen ting, vi har mye igjen. Fire trær bugner av moden frukt. Problemet er bare at vi ikke vet hva vi skal gjøre med alt. En liten tur før frokost på torsdag viser med all tydelighet at vi har nok.
Tre kilo plukket nesten uten å bevege seg. 

Uten at det ser mindre ut på treet etterpå.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere