onsdag 15. april 2015

Skogsarbeid og besøk.

For flere år siden hadde vi Pasquale og Vita til å fjerne noen trær. Det var før vi jeg hadde mot nok til å finne fram egen motorsag og gyve løs på skogen.
Etter deres arbeid ble det liggende en greinhaug noen år før pyromanen i meg fikk overtaket og det hele ble flammenes rov.
Det som var ulempen med dette var at et annet tre ble brannskadd. Det har siden stått der og fortalt alle at Livar menn og fyrstikker er en dårlig kombinasjon.  Treet som var bevis på udåden måtte derfor vekk.

Onsdag formiddag ble utstyret til trefelling tatt fram.
To motorsager, en lånt fra Auglend'en en nyinnkjøpt mindre,  kile, øks, sagekrakk og greinkapper. Alt ble lastet inn i APE'n og kjørt over på nabotomten der det var planlagt at treet skulle havne.  Noe det også gjorde.


APE'n er god å ha til slikt arbeid. Selv om underlaget er ujevnt går det an å kjøre veden hjem.


Allerede midt på dagen var mye kappet og hjemkjørt. Resten får vente en dag eller to.

Vi har bruk for all den veden jeg makter å få i hus. Det kan være kalde dager om våren når utferdstrangen ikke lar seg styre lenger. Derfor er greiner også attraktivt som brensel. Jeg liker ikke å rense disse med motorsag, det kan fort gå galt. Derfor bruker vi spesialredskap til greinrens.

De av oss som er oppvokst på gard husker kanskje at vi kvistet formargkål og kålrabi. Greinredskapet ligner på det vi brukte da, men er noe tyngre og kvassere.


Det er en utrolig effektiv måte å rense greiner for småkvister og kongler på.


Nå er det bare å vente på at Geir skal transportere vedkløyveren, kjøpt hos Clas Ohlson i vår.


Mye av veden er snart klar i alle fall...Til slutt; i dag ettermiddag fikk vi besøk av Fara og Francesco. De hadde med kake til kaffien. Det er kjekt å bli satt pris på.
Teksten betyr "Velkommen tilbake" og smaken var bare nydelig.

1 kommentar:

Bloggarkiv

Følgere