onsdag 15. juli 2015

Takarbeid

I 2008 oppdaget vi at det var helt nødvendig med skygge utenfor huset. Da ble det innkjøpt to stålbjelker som skulle gå fra huset og til to nye søyler som vi fikk oppført.
Først med noen enkle plastplater over. Dette hjalp lite, sola steikte rett gjennom og vi valgte å legge markiseduk under. Det gikk bra, like til stormen tok det hele etter et par år.

Deretter ble det lagt tretak over. Det virket forsåvidt greit, men stålbjelkene ble for små og hele taket begynte å bli noe sigent.

Det begynte også å lekke når det en sjelden gang regnet. Det ble forsøkt med plastduk over, men resultatet ble så som så.

Nå er det besluttet å skifte hele taket. Legge nytt med hjelp av fagfolk. Det skulle vi nok heller ha gjort første gang.

Riving er et prosjekt i seg selv og siden Geir skulle skifte sitt tak på uteskuret ble vi enige om at han skulle få alle fjølene mot at han tok de ned. Hans tak skal være to meter langt, derfor kan våre firemeters fjøler deles på to.  Det nye taket vårt blir seks meter langt.


Det måtte han bruke to formiddager på. Ettermiddagsarbeid er utelukket når gradestokken viser 30 og solen skinner.

Fjølene skulle transporteres ved hjelp av APE'n. men den ville ikke starte. Pluggen ble tatt ut, den var i orden. Men, jeg klarte ikke å skrue den inn igjen.
Reparatøren som i sin tid hadde skiftet sylinder og topplokk samt andre småting ble spurt om hjelp. Hjelp ble lovet, men han dukket ikke opp. Purringer og besøk hjalp ikke, denne jobben ble ikke prioritert. Til slutt kontaktet jeg firmaet som hadde hatt servise på "villdyret" og de kom i løpet av en halv time. Men, det viste seg at gjengene i topplokket var ødelagte. Nytt topplokk ble forsøkt påsatt, men de fikk fortsatt ikke start på maskineriet. De målte spenningen og det viste seg at der var feilen. Det hele endte med at de tauet APE'n til verkstedet i Villa Castelli for reparasjon.  Sent på ettermiddagen kom den tilbake med skiftet coil etc.
Etter en kort prøvetur ble den lastet og klargjort for tur til Villa Felizia i morgen.

Geir vil kjøre selv så en gang  i løpet av torsdagen kommer han og henter lasten. Turen bort tar nok bortimot halvannnen time, noe kortere tilbake når lasten er fjernet.

Villdyret ble også tatt med tilbake til verkstedet. Clutchen som de skiftet tidligere er ikke 100% og den skal fikses. Lovt ferdigstillelse i løpet av morgendagen.  Om løftet blir holdt gjenstår å se.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere