lørdag 24. juni 2017

Nå er vi her begge to.

Plutselig var vi tilbake igjen. Altså VI! Denne gang med Sofie som på grunn av helsesituasjon ikke har vært her på litt over to år.
Sofie er nyoperert og har vondt for å gå. På grunn av nyresvikt hovner føttene kraftig opp i varmen. Hun er vant med å være spretten og rask og er irritert over at kroppen ikke fungerer som ønsket. Matlysten er det ikke noe i veien med og oppholdet skal benyttes til mange restaurantbesøk.

Det er godt å være tilbake til vårt feriested nummer en. Godt å være på matrikkelen, godt å treffe naboer og venner.
Ikke minst er det godt å endelig kunne glede seg over maten som serveres på de forskjellige spisesteder i området.

Vi ankom tirsdag og allerede onsdag var vi ute og spiste i lag med Terje som hadde sin siste kveld her før hjemreise. Denne gang besøkte vi en restaurant vi ikke hadde vært på før. Tripadvisor kunne fortelle at de var gode på antipasti og pizza.  Det stemte.

Neste kveld var det Osteria Pugliese som stod for tur. Det skal ikke legges skjul på at det er vårt favorittsted i Ceglie. Helt siden vi spiste der for første gang i januar 2007. Antipasti selvsagt, men helst deres calamari fritte som  vi begge synes det er en fryd å sette gaffelen i.


Små friterte blekksprut som er sprø og deilige.  Det høres kanskje ikke godt ut, men det er kanskje de som har vært Spania og fått de seige blekksprutringene som synes det.
Vi som opplever kokekunsten til de to gamle damene på kjøkkenet synes det er himmelsk godt.
Enkel husmannskost til en meget rimelig pris.Når vi kommer hjem er det mørkt. Da legger vi litt ved i "stufa Norvegese" og lar roen og freden senke seg.

Bildet lyver, det er tatt mens det er litt lyst ute.


Så hører vi den lille hornuglen fløyte i trærne i nærheten. Vi så den sitte på veien i går kveld, det var første gang vi har sett den selv om vi har hørt den i "alle år".

Laks fra Janas er innkjøpt og overlevert til våre gode hjelpere og venner. Bl. annet Maurizio som kunne bekrefte på fredag at apoteket i Ceglie hadde fått levert dialysevæsken som Sofie behøver mens hun er her.
All takk til SUS som er velvilligheten selv når Sofie ønsker noe.
Før vi dro hjemmefra bestilte jeg en pelletsovn som skulle leveres onsdag. Igjen viser det seg at i Italia er kommunikasjon på annen måte enn personlig frammøte og telefon et stadig tilbakevendende problem. Onsdagen kom og gikk og lørdag ringte leverandøren og fortalte at de ville komme neste onsdag - hvis de fant fram. Jeg ba om at de sendte en mail så skulle jeg svare med GPS-koordinater og kart. Det klarte de, men om leveransen skjer er en helt annen sak.
Grunnen til at vi vil ha pelletsovn er at dersom jeg er alene her, vil jeg ikke ut på skogsarbeid med motorsag. (Motosege e Livar insieme e pericoloso) I tillegg, vår og høst kan være kjølige og det er lettere med pellet enn ved.  Fyring med pellet koster omtrent halvparten av det som varmepumpen konsumerer og når strøm koster ca kr. 1.50 pr KW/H så skal det ikke mye til før det går i pluss med fyring med pellets.

Når det er sagt, oppvarming er det siste vi trenger akkurat nå. Det er opp mot 32 grader på dagtid. Heldigvis har vi tak over mye av uteområdet og det er alltid litt vind som gjør uteoppholder litt mer behagelig enn man skulle tro. A/C er forbeholdt sen kveld og natt på soverommet.

Forresten, når det gjelder internett, mailer og sånt. Vi bestiller ofte bord på spisesteder via både Facebook og mail. Vi ser at det blir lest, men får ikke noe tilbakemelding der heller. Heldigvis er det utallige spisesteder så om de ikke har forstått bestillingen, kan vi bare forsøke med personlig frammøte hos neste.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere