lørdag 20. juni 2009

Det regner (Bittebittebittelitt)

Etter 52 dager kom det regn. Endelig. Det lyner og det høres torden i det fjerne og det faller regn. Ikke mye heldigvis, men slik at jorden blir forsiktig oppbløtt. Og hele kvelden ser vi værlyn. (lyn fra sky til sky)

Jeg har satt ut et spann for å se hvor mye som kommer ned. Yr.no meldte opp mot 75 mm - tre rotbløyter i løpet av kommende uke, men har moderert seg nå til to; ca 50 mm. Andre værsider melder mer moderat nedbør. Vi håper de tar feil. Vi er lei av vanning og døde og visnende planter.

Dagen i dag har vært hektisk.
Mye saging av det felte treet, kjøring av kubber i trillebåra for kløyving og stabling. Og bassenget er nå nesten helt fjernet. Metallrammen rundt er kappet i mindre biter med vinkelsliper og det som ikke skal brukes til andre ting, er klar for turen til søppeldunken.

Vi fikk også tid til en tur til marked i dag også. Sofie fant et par fine bluser og et skjørt og vi handlet tomater, ost, appelsiner og andre grønnsaker. Sofie har fått dreisen på å lage tomatsaus her. Hun forsøkte det samme opplegget hjemme i Stavanger, men tomatene har ikke samme smaken, det har ikke basilikumen heller.

På en blogg til en svensk dame som boir i Toscana fant vi en oppskrift på sprøstekt parmesan. Etter flere forsøk har vi endelig fått til dette slik det passer oss. Forsøk gjerne dette hjemme.
Men kanskje parmesan er for dyr i Norge til å drive eksperimenter med?

Søndag 21. juni og regnet har uteblitt. Det har kanskje regnet 1 millimeter, men det er ikke på langt nær nok. Dro til Martina Franca på det månedlige bruktmarkedet (3. søndag hver måned) og denne gang klarte vi også å unngå kjøp.

Vi kledde oss godt, det var bare ca 20 grader. Men om ettermiddagen kom sola tilbake og det ble 25 grader. Vi får se etterhvert hva som skjer. Yr.no melder bare regn framover.

Men regn det får vi ikke og mandag måtte det bites i det sure eplet og vannslangen måtte fram for vanning av grønnsaker.Utpå formiddagen kom Pasquale og Vita innom på visitt. Pose med tre squash ble byttet med en pose sydrer til grisene deres. Pasquale fikk øl, Vita fikk juice og alle var fornøyde. Etter en tid kom også Lina og Filomena fra nabotrulloen. Vær ble diskutert og da fikk vi vite at i Ceglie, 7 km øst, Martina Franca, 8 km vest og Villa Castelli 6 km sør hadde fått mye regn i går og i natt. Vi som ligger midt mellom hadde ikke fått noe. I Grottaglie 12-13 km sørover hadde det også regnet kraftig.

Ceglie Messapica har fått 18 mm nedbør i går, vi har ikke fått noe.

Jordfreseren har arbeidet flittig i dag. Det gamle bassenget er borte og grunnen til nytt basseng skal prepareres. Først skal jorden freses grundig, deretter jevnes og pakkes. Så skal nytt basseng på plass. Del 1 er nå ferdig, del 2 er påbegynt.

Nå er jeg nede på halv dose leddgiktmedisin og det ser ut til å gå bra. Litt mer vondt enn når jeg går på full dose, men jeg tror at det kan være sunt for kroppen å slippe så mye medisinering. (Leddgiktmedisinenen er ganske tøff mot leveren.)

Og når jeg setter meg ned inne koser jeg meg med å lese bloggen til Cristina Mannala.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere