torsdag 2. juli 2009

2. juli elektronikkproblemer og besøk i San Vito

Vi sliter med tekniske dippedutter.
Når Sofie var i Norge i juni, tok PC'en total kveld. Sannsynligvis harddisken som er ødelagt. I Norge hadde vi en gammel laptop som Sofie tok med seg tilbake. Men, alle bilder på den ødlagte PC er sannsynligvis gått tapt. Bortsett fra de bilder som er lastet opp til webalbumet til Picasa.
Heldigvis har jeg gmail og har benyttet googles dokumenter og blogg. Dermed er ikke alt ødelagt.

Jeg har også Iphone slik at jeg var hjulpet mens hun var i Norge.

På den ødelagte PC var det mulig å sette inn minnekortet fra kameraet og laste over bilder. På den nye er det ikke slik mulighet og ledningen som kan brukes i stedet, ligger i Norge. Ergo ingen mulighet til å ta bilder og laste opp til PC for bruk i blogg etc.

Iphone var igjen løsningen, selv om kameraet der ikke akkurat er verdens beste.

Så plutselig tok den også kveld, dvs den fikk ikke kontakt med internett etter at jeg hadde oppgradert med nyeste programvare. Dermed kunne ikke bilder sendes fra den heller.
Informasjon om problemet fant jeg på nettet og satte i gang med gjenoppretting av Iphone. Det viste seg at jeg slett ikke var alene om problemet. Men bruksanvisningen som Iphone hadde lagt ut gjorde at alt - absolutt alt - som var lagret på telefonen, forsvant. Kontakter, telefonnummer, adresser etc. Og bortsatt ingen tilgang til nettet. Løsningen var, iflg. Iphone at den måtte repareres. Og det kunne bare skje ved innlevering i butikken der den var kjøpt. Expert i Stavanger er kontaktet, men jeg regnet ikke med å noe svar derfra. Imidlertid ringte en person derfra midt på torsdag. Da var jeg akkurat i kassen i en butikk og kunne ikke snakke. Jeg ba om at det ble svart pr mail, så får vi se om det skjer.

Så nå sitter vi her med kamera som ikke kan vise bildene. Uten bilder som er tatt tidligere i år, med gammel mobiltelefon og gammel PC.

Når det gjelder kameraet, tenkte vi at den lokale "Expert butikken" - jo det er samme kjede - kunne hjelpe. I tillegg ønsket Sofie seg en hårføner. Men nei, servicen her var like dårlig som i Stavanger. Vi må nok til Auchan og/eller Euronics.
Når vi allikevel var på tur, stakk vi bortom til Guido's kontor i San Vito. Nå var nye møbler på plass, og prospekter hang i vinduet. Fortsatt hadde han det rimelige huset til salg, men han sa at det var stor interesse. Flere hadde ringt og ville vite hvor det lå, men det fortalte han ikke. Blant andre er det en i San Vito som vann fem millioner euro i siste lotto - han var også interessert!

Meglere er redde for at evt. kjøper tar kontakt med selger direkte og dropper megleren. Mye arbeid og ingen provisjon.

Guido stengte kontoret og vi dro alle sammen på pizzarestaurant. Livar betalte. Etterpå gikk vi inn til sentrum for å kjøpe is. På baren i isbutikken satt ordføreren i San Vito. Han hadde gått på skolen med Guido og insisterte på å betale for oss alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere