fredag 30. april 2010

Eg laug

Jeg husker en episode fra Hårek den Hardbalne. Gyda kom heim og skjente for han hadde lovet å gjøre mye som ikke var gjort; Rolig såg han opp fra glaset sitt og sier; eg laug!
Slik med meg og. Skreiv tidligere at det var slutt med planting. Bare løgn og bedrag. Her fylles stadig opp med nytt. Fire drueplanter har kommet opp mot muren i grønnsakhagen. I tillegg flere urteplanter som vi fikk av naboen. Der fikk vi også flere stiklinger til markjordbær. Det skal bli spennende å smake hvor søte disse blir her i middagsolens land.
Det kan nok bli et problem neste uke når vi er borte seks dager. Hvis solen skinner som nå, kan det medføre dødsfall i grønnsakhagen. 
I morgen er det 1. mai og alt stenges ned. Det er alvorlig for lokalbefolkningen her, for lørdag er det markedsdag i Ceglie Messapica. Problemet er løst, marked må man ha og det er dermed flyttet til fredagen.Den siste dagen i april  ble den beste hittil i år. Strålende sol fra morgen til kveld og over 20 grader fra 9 om morgenen til 7 om kvelden. Max på måleren - som står på den kaldeste plassen på hele eiendommen har vist 23,5.
Endelig fikk jeg mannet meg opp til å begynne med oppsetting av fluenett i vinduene. Opprinnelig var det originalmontert i huset, men etterhvert har det forsvunnet totalt fra noen vinduer og bare rammen igjen i andre. Vi har lett og lett etter nye her nede, men uten hell. Biltema ble løsningen og innkjøp og transport foretatt. I dag kom det første på plass og sannsynligvis fortsetter arbeidet i morgen.
...

Og søndag formiddag var alle montert og satt på plass. Det ble bra, faktisk bedre enn forventet.

1 kommentar:

  1. Så har altså Livar Lygaren vore på ferde. Lygn kan straffe seg det, men når ein er så rask til å vedgå ugjerninga må vel både Gyda og Sofie og alle lesarar av bloggen take det heile med ro.
    Skikkeleg OK å drøyme seg avgarde til Ceglie Messapica.
    Der skulle vi ha vore Kal, vi skulle reist i fjor...........

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere