onsdag 28. september 2011

Cisterne

Bloggleserne husker kanskje mitt dypdykk i cisternen for å fjerne trerøtter i sommer. Vi har også hatt problemer med vannpumpen.
Alt ble mye vanskeligere enn det burde på grunn av at det var vanskelig å komme til.  Tilgangen til selve cisternen var på toppen og hullet på 40x40 cm var 140cm langt før man kom ned til selve cisternen. Pumpen kom man til fra siden og den var plassert relativt dypt, langt inne. Man måtte nesten være slangemenneske for å komme til for å få utført reparasjon og vedlikehold. I tillegg var luken inn til pumpehuset rustet i stykker.

Raffaele kom på lørdag og spurte om han skulle fikse problemet for oss. Spørsmålet har to grunner. For det første gjør finanskrisen at det er liter arbeid på sementfabrikken der han arbeider. Dermed blir han permittert og får litt dagpenger. All inntekt er kjærkommen. For det andre ønsker han genuint å hjelpe oss.

Søndag morgen (veldig tidlig) var han i gang med å slå ned overbygget.
Slegge, elektrisk slaghammer og tjora mot gjorde jobben i relativt bra tempo. Allerede kl. 12:30 avsluttet han for dagen etter å dekket over byggeplassen for å beskytte mot fuktighet.


Mandag morgen, lenge før vi hadde stått opp hadde han vært med sand og sement. Luke til cisternen var bestilt etter mål hos en smed. I galvanisert stål som ble lovet ferdig til trsdag.  Det var også kjøpt en plastkasse som skulle dekke over alle elektriske kabler og hovedkranen.

Etter forskaling ble det lagt soilrør for rør som skulle gå til cisternen og fra vannpumpen til huset.


Vi dro også til Villa Castelli i lag for å kjøpe heveslange, ny pumpe og motor.  Trykktanken og elektronikken er nettopp skiftet så det flyttes bare over til den nye pumpen.

Her glattes det hele til og det lages fundament til pumpehuset.

Tirsdag ble pumpehuset ferdig. Heldigvis hadde vi masse murblokker etter rivingsarbeidet av den påbegynte bakerovnen. Da kunne vi hente blokker bak huset i stedet for å få dem transportert med lastebil fra betongvarefabrikken.
Raffeles bror Martino skal komme i løpet av dagen og skifte ledningene til pumpen. Det gamle opplegget er ikke akkurat kraftige saker. Jeg må også skifte ledningene til lyset over porten. Den gamle ledningen er lik det vi brukte som høyttalerledninger i min ungdom. Og her om dagen smalt det og ledningen brant tvers av. Og pæren er bare 2W-led!

Tirsdag ettermiddag var Raffaele ferdig med jobben. Betaling var umulig fordi vi hadde for lite kontanter hjemme og måtte i minibanken.  Om kvelden dro vi innom til Pasquale for å legge igjen pengene der. Da ble vi nesten bokstavelig dratt inn. Det ble ropt på to naboer og plutselig var det en liten fest!
Salsicci, pommes frites, spekeskinke, øl, hjemmelaget- og kjøpt vin, peperoni dolce etc.


Onsdag satte jeg i gang med pussing av pumpehuset og muren som var ombygd.

Vi er fornøyd med resultatet.Når pussen er tørket nok skal gårdsplassen spyles med høytrykkspyleren før plantene i krukker og kar skal danderes omkring igjen.

Jeg har blitt en racer på pussing og det kjennes på kroppen.

ETTERSKRIFT.

Torsdag ble det jobbing med luken bak pumpehuset. Jeg hadde en metallplate som passet, fjøler ble tilmålt og satt på høykant oppå platen. Deretter hønsenetting. Til slutt ble dette fylt med polyurethanskum som isolasjon mot støy. Det ble også sprøytet skum i rørene som er brukt til heveslangen og til strømledninger. Tett og godt så smådyr ikke tar seg inn.
Lydnivået sank fra 80 til 60 decibel målt rett utenfor luken.

Til slutt ble potter og kar satt tilbake der de "hører hjemme".

Oppdrag fullført.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere