søndag 16. oktober 2011

Nedtrapping

Nedtrapping av blogging på grunn av forestående hjemreise. Det blir nok ikke mange innslag framover nå.

Høsten har kommet med skiftende vær og temperaturer som oppfører seg som en jojo. Det kan variere 10 grader fra dag til dag. En dag med sol, vindstille og 25-28, neste nede i 15 -16 grader med småregn og vind.

Pasquale kom innom på onsdag og spurte om han skulle beskjære våre frukttrær. Det kunne han få lov til og torsdag morgen var han i gang et par timer med den lille motorsaga si. For meg betyr det at alle greiner og stammer må fjernes. Stammene og de tykkeste greinene blir til ved, smågreinene blir kjørt gjennom kompostkverna. I alle fall mesteparten. Noe er så fullt av sidekvister at de bare legges til tørk så får vi lage et lite bål til våren.

Torsdag kveld var vi invitert med ut på restaurant i lag med våre naboer, Mauritzio og AnnaLisa, Mimmo, Lina og Filomena. Først hjemom til samtlige. Det var første gangen vi var hjemme hos noen av dem. Normalt treffes vi bare i trolloen rett ved siden av vårt hus.  De hadde store leiligheter i Grottaglie alle sammen. Særlig leiligheten til de unge; Mauritzio og AnnaLisa var lekker.
I restauranten ble det endel diskusjon om hva vi skulle spise, men vi endte til slutt med å bestille fire av husets antipasti. Samtidig ble det bestilt tre pizza. Antipastien skulle være med hovedvekt på sjømat fordi jeg er glad i den slags spise.
Og sjømat fikk vi. I mengder. Marinert rå tunfisk og andre fiskeslag, fritert gamberetti, (reker) og blekksprut, Gresskarsuppe med reker, bresaola, er bare noe av det vi husker. Underveis forsto vi at tre pizza ville bli i meste laget og fikk redusert bestillingen til to. Som også ble for meget og restene ble tatt med hjem av AnnaLisa. Det er forøvrig helt normalt her. Pizza som man ikke klarer spise opp får man med i en eske hjem. Det er også helt forståelig når man ser størrelsen på det som serveres.

Vi har fått spist godt i det siste.

Lørdag dro vi sammen med Aksel og Lise-Lotte til Volker og Wenche i Campomarino. Volker kjører hjem i egen bil hjem til Norge og har plass til å ta med seg ting i bilen. Aksel fikk sende med 25 liter olivenolje (ekstra vergine) av egen produksjon, vi fikk også sende lokalprodusert olje og endel keramikk som ellers måtte tas med som håndbagasje.
Wenche og Volker har hus et par hundre meter fra det Joniske hav.

Fine sandstrender, men nå begynner det å bli for kaldt til å ha stor glede av å bade, men barna hadde vært uti i denne uken. Men ikke lenge.


Søndag var det Cira sin 60-årsdag. Det måtte selvsagt feires og vi dro til Grottaglie om ettermiddagen.
Som vanlig var vi de første gjestene. Litt senere kom søsteren Rosa,  Franco (svigersønn) og Franco og Pina. Datteren Antonella hadde laget kaker i anledningen.

Vi ble der i timesvis og koste oss  stort. Det er så kjekke mennesker som vi har blitt venner med. En flott familie!!
Neste år skal vi dra på busstur sammen til Sicilia. Vi gleder oss allerede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere